22/03/2014 - Eerste dag ICANN meetings in Singapore ...

Na de recente indruk makende aankondiging van de Amerikaanse overheid (zo genaamde vrijgave van de controle over IANA), is de eerste dag van de ICANN meeting in Singapore zonder veel ophef verlopen. Pas maandag zullen we de verdere analyse van deze beslissing kunnen becommentariëren. Tijdens de openingsceremonie zal onder meer Fadi Chéhadi (ICANN's ceo) toelichten wat de plannen zijn. Ook zou een delegatie van de Amerikaanse overheid aanwezig zijn en hun standpunten bekend maken.

Morgen, Zondag, de ganse dag GNSO meetings met een paar neven vergaderingen van specifieke werkgroepen zal mijn dag wel volledig vullen. Maandag wordt zelfs heel vroeg gestart (7:30) met een face-2-face meeting van de PDP werkgroep Translation & transliteration of contact information (de WHOIS data dus). Als co-chair van deze werkgroep heb ik vandaag reeds rapportering moeten doen tijdens de GNSO meeting. Er volgen nog een paar sessies bij andere constituency meetings waar ik eenzelfde rapportering dien te doen.

Het wordt hoe dan ook een interessante ICANN meeting, die ik vrijdag aanstaande afsluit. Tussentijds kom ik zeker nog terug met de nodige berichtgeving omtrent de standpunten en beslissingen.

Jullie "dienaar" Rudi Vansnick


terug

Internet Society (ISOC) Belgium vzw-asbl - Tel:+32  9 329 39 16 -  RPR : 0875.696.796